Op de Digitale Gemeentegids hebben bezoekers de mogelijkheid om beoordelingen achter te laten. Met behulp van online reviews kunt u vertrouwen wekken bij uw (potentiële) klanten. Maar liefst 72 procent van consumenten geeft aan dat de mening van anderen belangrijk is. Klantbeoordelingen zijn daardoor ontzettend belangrijk. Via de Digitale Gemeentegids kunnen bezoekers hun mening over uw bedrijf achterlaten.

Hoe zorg ik voor goede reviews?

Wilt u graag goed aangeschreven staan op de Digitale Gemeentegids? Zorg er dan voor dat uw klanten een beoordeling achterlaten op uw bedrijfspagina. Daarmee vergroot u de betrouwbaarheid van uw onderneming en daarmee verhoogt u de kans op meer klanten én dus meer omzet.

Waarom klantbeoordelingen?

Klantbeoordelingen zijn aan te raden om meerdere redenen:

  • Meer vertrouwen bij potentiële klanten;
  • Klanttevredenheid is direct zichtbaar op de website;
  • Verbeter uw dienstverlening door te werken aan negatieve klantbeoordelingen;
  • Val beter op in Google met behulp van een rich snippet (de sterretjes die worden getoond in de zoekresultaten in Google).

Hoe ga ik om met negatieve klantbeoordelingen?

Natuurlijk kan het ook voorkomen dat u een negatieve klantbeoordeling ontvangt. Dat is natuurlijk nooit leuk, maar soms is dat ook niet te vermijden. Uiteraard kunt u daar ook iets tegen doen. Vindt u de review echt onterecht en/of is die persoon nooit klant bij u geweest? Dan kunt u ons verzoeken om de review te verwijderen. Is de review wel van een klant van u? Dan zullen wij daar – in principe – niets aan doen. Immers zijn wij onafhankelijk. U kunt in dat geval het beste reageren op de negatieve beoordeling. Zo toont u aan andere klanten dat u interactie en oplossingen met klanten belangrijk vindt.

Vragen over klantbeoordelingen?

Heeft u nog vragen over klantbeoordelingen? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt binnen 48 uur, op werkdagen, een reactie verwachten.